Kelan korvaamat taksimatkat tilataan 1.1.2022 alkaen uusista numeroista kahdelta eri palveluntuottajalta

Julkaistu 3.1.2022 klo 0.00

Lyhyesti: Mikä muuttuu taksimatkoissa 1.1.2022
Niin sanottujen Kela-taksien tilauspuhelinnumerot muuttuvat. Internettilaus ei ole enää mahdollista 1.1.2022 jälkeen tehtävien matkojen osalta. 1.1.2022 alkaen jokaisessa maakunnassa toimii kaksi palveluntuottajaa, joista asiakas voi valita, kummalta palveluntuottajalta taksin tilaa.

Kela kilpailutti korvaamiensa taksimatkojen palvelut 1.1.2022 alkaen siten, että jokaiselle kilpailutusalueelle valittiin kaksi palveluntuottajaa huolehtimaan Kelan korvaamista taksimatkoista. 1.1.2022 alkaen asiakkaalla on mahdollisuus valita, kummalta kilpailutusalueen palveluntuottajalta Kelan korvaaman matkan tilaa.

Keski-Suomen maakunnassa palveluntuottajina toimivat Taksi Helsinki Oy ja Menevä Oy. Palveluntuottaja vastaa kokonaisvastuullisesti siitä, että kaikki siltä tilatut suorakorvausmatkat hoidetaan tilauksen mukaisesti tarkoitukseen sopivalla kulkuneuvolla.

Saat Kelasta matkakorvausta, kun matkustat terveydenhuoltoon sairauden tai raskauden vuoksi tai Kelan tai terveydenhuollon järjestämään kuntoutukseen. Jos käytät taksia terveydentilasi vuoksi, tarvitset terveydenhuollon kirjoittaman todistuksen oikeudestasi taksin käyttöön (Todistus matkakorvausta varten, SV 67).

Maksat yhdensuuntaisesta matkasta enintään 25 euron omavastuun. Kela korvaa sen ylittävät kustannukset.

Taksin tilaaminen

Taksi täytyy tilata tilausvälityskeskuksesta, jonka kanssa Kela on tehnyt sopimuksen. Jos tilaat taksin muualta, Kela ei voi korvata matkaasi.

Keski-Suomen maakunnassa voit tilata taksin numerosta

0800 414 608 (Taksi Helsinki Oy) TAI
0800 021 83 (Menevä Oy)

Puhelu on maksuton.

Voit tilata taksin heti, kun tiedät, milloin tarvitset kyydin. Tilaa matka kuitenkin viimeistään matkaa edeltävänä päivänä klo 14.00 mennessä. 

Huomioithan, että matkat, jotka tehdään 1.1.2022 tai sen jälkeen, tilataan uusista tilausnumeroista jo 20.12.2021 alkaen.

Ilmoita tilaukseesi liittyvistä muutoksista tai peruutuksesta samaan puhelinnumeroon, josta tilasit taksin.

Samaan kyytiin voi tulla muitakin matkustajia.

Jos saat terveydenhuollosta pitkäaikaisen todistuksen taksin käyttöä varten (Todistus matkakorvausta varten, SV 67), lähetä todistus mahdollisimman pian Kelaan. Yksittäisiä matkoja varten saatuja todistuksia ei tarvitse lähettää Kelaan. 

Lisätietoja Kelan korvaamista matkoista saat osoitteessa www.kela.fi/matkat ja numerosta 020 692 204.