Koronaan sairastuneiden määrä on jätevesiseurannan perusteella hiukan nousussa lähes koko maassa

Julkaistu 10.10.2022 klo 13.51

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntatautien torjunnan johtoryhmässä todettiin tänään, että koronaan sairastuneiden määrä on jätevesiseurannan perusteella nousussa myös Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella kuten lähes koko maassa. Erikoissairaanhoidossa sairaalakuormittavuus ei ole kuitenkaan koronapotilaiden vuoksi kasvanut, mutta perusterveydenhuollon vuodeosastoilla on paikoitellen ollut ruuhkaista. Osa sairaalassa olevista potilaista ei ole kuitenkaan hoidossa koronan takia vaan koronan kanssa. Kokouksessa tuotiin ilmi, että perusterveydenhuollossa korona kuormittaa edelleen monin tavoin toimintaa.

Kokouksessa todettiin myös, että sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön täytyy edelleen mennä lievienkin oireiden vuoksi viralliseen PCR-testiin. Tartuntojen yleisyyden vuoksi sotehenkilöstön on syytä myös muistaa käyttää kaikissa potilaskontakteissa kirurgista suu-nenäsuojainta eli maskia.