Koronanyrkin tiedote: KSSHP:n Tartuntatautien torjunnan johtoryhmä ns. Koronanyrkki kokoontui kesätauon jälkeen ensimmäisen kerran

Julkaistu 15.8.2022 klo 14.57

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP:n) Tartuntatautien torjunnan johtoryhmä ns. Koronanyrkki kokoontui tänään ensimmäisen kerran kesätauon jälkeen. Kokouksia pidetään loppuvuoden aikana noin kuukauden välein, ellei koronaan liittyvä epidemiologinen tilanne edellytä tiiviimpää kokoontumisaikataulua.

Tämän päiväisessä kokouksessa todettiin, että koronatilanne on ollut kesän aikana sairaalakuormitusten osalta koko KSSHP:n alueella varsin rauhallinen. Koronaa on kuitenkin ollut jätevesiseurannan perusteella kesän aikana varsin paljon liikkeellä. KSSHP:n alueella jätevesiseuranta on koronan suhteen hiukan koko Suomen keskiarvon yläpuolella, joskin se on jo laskusuunnassa myös tällä alueella. Kokouksessa kuitenkin todettiin, että tällä hetkellä ei voida varmuudella sanoa koronan hellittäneen, vaan tilannetta seurataan tarkasti tämän syksyn aikana.

Neljänsien koronarokotusten suhteen rokotukset ovat käynnistyneet hyvin Keski-Suomen sairaanhoitopiirin eri kunnissa THL:n antaman ohjeistuksen mukaisesti. Kansalaisia pyydetään tutustumaan oman terveysaseman rokotuspäiviin ja vuorossa oleviin rokotusryhmiin oman kuntansa alueella.

Neljännestä rokoteannoksesta THL:n sivuilla