Koronarokotenyrkin tiedote: THL:n suosittelemia koronatehosterokotteita aletaan antaa marraskuussa influenssarokotteiden yhteydessä - tällä hetkellä rokotuksia jaetaan THL:n aiempien suositusten mukaisesti

Julkaistu 8.9.2022 klo 15.49

Koronarokotenyrkki haluaa tarkentaa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP:n) alueella asuville kansalaisille, että THL:n suosittelemia koronatehosterokotteita aletaan antaa KSSHP:n alueella influenssarokotteiden yhteydessä marraskuussa. Tätä ennen rokotuksia jaetaan THL:n aiempien suositusten mukaisesti. Terveydenhuollon resurssipulan vuoksi on järkevää, että mahdollisimman iso osa syksyn koronatehosterokotuksista annetaan influenssarokotusten yhteydessä.

Tehosterokotteen voi tuolloin ottaa, jos edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Uutta tehosterokotusta suositellaan kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tehosteannoksiin voidaan käyttää alkuperäisiä rokotteita tai varianttiräätälöityjä rokotteita sitten, kun niitä on saatavilla. 

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin asukkaita kehotetaan seuraamaan influenssarokotusten ja koronatehosterokotusten alkamista oman terveyskeskuksensa nettisivuilta. Näiden rokotuksien alkamisesta tiedotetaan erikseen. 

Tällä hetkellä rokotuksia jatketaan THL:n aiempien suositusten mukaisesti:

  • kolmatta rokoteannosta suositellaan kaikille 18 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville 12 vuotta täyttäneille kansalaisille.
  • neljänsiä rokoteannoksia suositellaan kaikille 60 vuotta täyttäneille sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 18–59-vuotiaille henkilöille.
  • lisäksi viittä rokotetta suositellaan otettavaksi voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.