Alueen epidemiatilanne ja annetut suositukset

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on koonnut STM:n ohjeistuksen mukaisesti ”Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän” ns. Nyrkkijohtoryhmän Keski-Suomeen. Ryhmä kokoontuu (ensimmäisen kerran 1.10.2020) viikoittain ja sen tehtävänä on seurata KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilannetta ja arvioida epidemian hillitsemiseen tähtäävien suositusten ja rajoitusten tarvetta. Ryhmän puheenjohtajana toimii KSSHP:n johtaja Juha Kinnunen. Lue lisää ryhmän toiminnasta täältä.

Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän viimeisin näkemys KSSHP:n alueen epidemiatilanteesta

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen (KSSHP) tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (ns. Koronanyrkki) päätyi tämänpäiväisessä (29.11.2021) kokouksessaan määrittelemään koko KSSHP:n alueen leviämisalueeksi. Kokouksessa todettiin, että KSSHP:n alue täyttää nyt suurimman osan Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) leviämisalueelle määrittelemistä epidemiologisista tunnusmerkeistä ja alueen siirto leviämisalueeksi on perusteltua.

KSSHP:n alueelle on tulossa uusia rajoituksia

Koronanyrkki on esittänyt Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle pyynnön kokoontumisrajoituspäätöksestä KSSHP:n alueelle. Mahdollinen päätös kokoontumisrajoituksista tulee myöhemmin aluehallintovirastolta. Myös leviämisalueelle kuuluvat ravintolarajoitukset astuvat STM:n päätöksellä voimaan todennäköisesti vielä tämän viikon aikana.

Lue koko tiedote 29.11.2021 pidetystä kokouksesta täältä.

Lue lisää epidemian vaiheiden kriteereistä täältä.

Alueella voimassa olevat rajoitukset:

  • Valtioneuvosto suosittelee leviämisalueilla tehtävän etätyötä toistaiseksi sen ollessa mahdollista. Asiaa tarkastellaan uudelleen 15.2.2022. Lue lisää etätyösuosituksesta STM:n sivuilta täältä.
  • Valtioneuvoston asettamat rajoitukset ja suositukset löydät täältä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätökset koronavirukseen liittyen

  • Voimassa olevat kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset löytyvät kunkin kunnan omilta sivuilta.
  • Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kielletään 6.12.2021 - 5.1.2022 välisenä aikana kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 (viisikymmentä) henkilöä. Lue lisää AVIn tiedotteesta täältä.
  • Tietyistä eteläisen Afrikan maista saapuvat matkustajat määrätään pakolliseen terveystarkastukseen Länsi- ja Sisä-Suomen rajanylityspaikoilla. Lue lisää täältä.
  • Viranomaisten vastuut koronatilanteessa (pdf)