Riskiryhmäläisten rokotukset ovat alkaneet KSSHP:n alueen kunnissa – seuraa oman kuntasi alueella olevaa tiedotusta ajanvarauskäytänteistä

Julkaistu 25.2.2021 klo 17.13

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronarokotekoordinaatioryhmässä todettiin tänään, että riskiryhmäläisten koronarokotukset ovat alkaneet koko sairaanhoitopiirin alueella. Riskiryhmäläisiä rokotetaan THL:n antaman koronarokotusjärjestyksen mukaisesti. Koronarokotekoordinaatioryhmä haluaa muistuttaa riskiryhmäläisiä, että he seuraisivat oman kunnan alueella tapahtuvaa tiedotusta riskiryhmäläisten rokotuksista ja ajanvarauskäytänteistä.

Kunnilla on erilaisia tapoja tiedottaa riskiryhmäläisiä ajanvarauksista. Kokouksessa todettiin myös, että riskiryhmäläisten tunnistus on kunnissa sujunut hyvin.

Rokotusteen saatavuudessa haasteita

Ryhmässä tuotiin esille myös se, että kaikki koronarokotukset, mitä kuntiin on saatu, on myös saatu pistettyä. Haasteen rokotuksiin on tuonut rokotustoimitukset, jotka ovat olleet tiettyjen rokotteiden osalta hyvin epävakaat. Rokotteita ei ole saatu rokotteita tuottavilta laitoksilta niin paljon, kuin niitä on luvattu. Ongelma rokotteiden saannissa on valtakunnallinen.