Sairaala Nova sai kummitytön - Ensimmäinen lapsi on syntynyt Sairaala Novassa

Julkaistu 21.1.2021 klo 9.56

Jyväskylän Jyskässä asustavalle pariskunnalle Elina ja Henri Venäläiselle syntyi eilen 19.1.2021 kello 21.07 tyttövauva. Pienokainen on ensimmäinen Sairaala Novassa syntynyt lapsi. Novassa on voinut synnyttää tiistaiaamusta kello 7.30 alkaen.

Vanhempien kutsuma tyttö Venäläinen painoi syntyessään 3 864 grammaa ja pituutta pienokaisella oli 51 senttiä.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri halusi vanhempien suostumuksella nimetä lapsen Sairaala Novan kummilapseksi. Vanhemmat olivat uutisesta ilahtuneita.

- Olihan tämä ihan upeaa olla ensimmäinen henkilö, joka sai synnyttää upo uudessa sairaalassa. Vähän sitä jännitti etukäteen, että kummassahan sairaalassa sitä synnytetään, kun lapsen laskettu aikakin ennätti mennä muutamalla päivällä yli, kertoo Elina Venäläinen.

Tuoreen tyttövauvan vanhemmat olivat silminnähden onnellisia tuoreesta tulokkaastaan ja ihastelivat myös Sairaala Novan tiloja.

- Nämä Novan tilat ovat kyllä tyylikkäät ja viihtyisät ja kun eilen tänne saavuttiin, niin ensi tunnelmat olivat hyvin ei sairaalamaiset, Henri Venäläinen toteaa.

Sairaala Nova sai kummitytön 19.1.2021