Tänään alkaneen SuPerin ja Tehyn lakon vaikutukset ulottuvat koko KSSHP:n alueelle

Julkaistu 1.4.2022 klo 16.36

Tänään alkanut ennen kaikkea hoitohenkilöstöä koskeva SuPerin ja Tehyn lakko vaikuttaa koko KSSHP:n osalta erityisesti päivystys- ja kiirevastaanottotoimintaan sekä kuvantamispalveluihin.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin järjestämässä kokouksessa maakunnan perusterveydenhuollon ylilääkärien kanssa todettiin tänään, että mm. Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ja Sairaala Novassa alkanut hoitohenkilöstön lakko vaikuttaa Sairaala Novan lisäksi myös merkittävästi perusterveydenhuoltoon KSSHP:n alueella. 

Lakon vaikutukset heijastuvat Novan lisäksi myös terveysasemien vastaanotoille. Kokouksessa tuotiin esille, että Novan päivystykseen tulee nyt hakeutua vain välitöntä hoitoa vaativien sairauksien tai tapaturmien vuoksi. Ennen päivystykseen hakeutumista kansalaisia pyydetään soittamaan päivystysapunumeroon 116 117. Hätätapauksissa soitetaan aina numeroon 112. 

Myös kuvantamispalveluiden resursseissa on merkittäviä puutteita niin Sairaala Novassa kuin sairaanhoitopiirin terveyskeskuksissa olevissa kuvantamisyksiköissä.