Tehyn ja SuPerin lakko päättyy perjantaina klo 6.00 – JUKOn, Jytyn ja JHL:n ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa maanantaina klo 00.01

Julkaistu 14.4.2022 klo 12.12

Tehy ja SuPer ovat ilmoittaneet 1.4. alkaneen lakon päättymisestä perjantaina 15.4 klo 6.00. Ellei sopimusta synny valtakunnallisella tasolla, seuraava lakko alkaa keskiviikkona 20.4. klo 6.00. 

Perjantaina päättyvän lakon vaikutukset näkyvät vielä toiminnassamme ja pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa ja viivästyksiä. 

JUKOn, Jytyn ja JHL:n ylityö- ja vuoronvaihtokielto

JUKOn, Jytyn ja JHL:n ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa maanantaina 18.4.2022 kello 0.01 ja on voimassa toistaiseksi. KSSHP:ssä tämä koskettaa seuraavia sopimusaloja:

  • Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES
  • Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus TS
  • Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus SOTE

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon ulkopuolelle on rajattu viranhaltijat.

Kiellon ulkopuolelle on rajattu myös työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon piirissä eivät ole myöskään sellaiset yleistä turvallisuutta tai omaisuuden turvaamista koskevat työt, joita ei ole mahdollista siirtää myöhemmäksi. Jytyn ja JHL:n ilmoituksen osalta kiellon ulkopuolelle on rajattu myös mm. työllistetyt.