Amanuenssuurit

Amanuenssin toimia on haettavana kymmenen. Viisi niistä täytetään Itä-Suomen yliopistossa (ISY) hakujen kautta ja viisi sairaalan omana rekrytointina.

Sairaalassa suoraan täytettävät amanuenssuurit

Suoraan sairaalasta amanuenssuuria voivat hakea:

  • Suomessa ja ulkomailla lääketiedettä opiskelevat suomalaiset
  • EU:n ulkopuolisista maista Suomen työmarkkinoille pyrkivät ulkomaalaiset perustutkinnon suorittaneet lääkärit, joiden tutkinnon Valvira on hyväksynyt (kielitaidon oltava riittävä).

Otathan huomioon toimea hakiessasi, että haet amanuenssuuria erikoisaloilta, mistä olet saanut opetusta ja mielellään suorittanut koko kurssin. 

Hakemus toimiin jätetään kuntarekryn hakemuslomakkeen kautta. 
Sairaala Novan avoimet työpaikat

Kesäkuukausien toimien (toukokuu-elokuu) hakuaika päättyy 31.12. ja vuodenvaihteen (viikot 51-1) 30.8. Päätökset valinnoista tehdään kesän osalta tammikuun loppuun mennessä ja vuodenvaihteen osalta syyskuun loppuun mennessä. Muiden ajankohtien amanuenssijaksot käsitellään tapauskohtaisesti. Valinnoista ilmoitetaan valituille sähköpostilla.

Vastuuhenkilönä toimii lääkärikoulutuksen koordinaattori p. 014 269 8546 laakarikoulutus@ksshp.fi . 

ISY:n hakujen kautta täytettävät amanuenssuurit

ISY:n kautta jaettavat amanuenssin toimet on tarkoitettu ensisijaisesti ISY:n lääketieteen opiskelijoille, mutta mikäli toimia jää heiltä vapaaksi, niitä voivat hakea muualla Suomessa ja ulkomailla lääketiedettä opiskelevat Suomen kansalaiset sekä EU-maiden kansalaiset (kielitaidon oltava riittävä). ISY:n opiskelijoiden jälkeen valinnoissa seuraavalla sijalla ovat muualla Suomen yliopistoissa opiskelevat, toisella sijalla muualla lääketiedettä opiskelevat Suomen kansalaiset ja tämän jälkeen muiden EU-maiden kansalaiset. ISY tekee valintavaiheessa päätökset erikoisalasijoituksista.

Kesän (kesä-heinäkuu) amanuenssin toimien hakuaika on helmikuussa (valinnat maaliskuun alussa) ja vuoden vaihteen (opiskelijoiden joululoma-aika) hakuaika on syyskuussa (valinnat lokakuun alussa).

ISY:n kautta ei välitetä amanuenssin toimia jo LL-tutkinnon suorittaneille.

Yliopistossa vastuuhenkilönä toimii koulutussuunnittelija Emma Mertakorpi, emma.mertakorpi@uef.fi, puh. 050 301 8157.