Sairaalaharjoittelujakson aikana

Perehdytys

Harjoittelujakso alkaa opiskelijoiden moniammatillisella perehdystilaisuudella, jossa käydään harjoitteluun liittyviä käytännön asioita. Tämän jälkeen on erikoisalan oma jakson esittely. Opiskelijat saavat jaksolla tarvittavat avaimet ja käyttäjätunnukset. Jakson ensimmäisenä päivänä opiskelijat täyttävät vaitiolositoumuskaavakkeet.

Palaute

Harjoittelujakson päätteeksi opiskelijoille järjestetään yhteinen palautekeskustelu, jossa kerätään myös kirjallista palautetta harjoittelujaksosta. Saatua opiskelijapalautetta hyödynnetään hajautusjakson kehittämisessä yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa vastaamaan entistä paremmin opiskelijoiden tarpeita ja tavoitteiden saavuttamista.

Pukeutuminen ja pukeutumistilat

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tarjoaa lääketieteen opiskelijoille suojavaatetuksen harjoittelun ajaksi, mutta opiskelijoiden tulee ottaa mukaan omat työkengät ja sukat.

Lääketieteen opiskelijoiden pukutilat sijaitsevat Sairaala Novan -1. kerroksessa.

Ruokailu

Sairaala Novassa harjoittelujaksolla olevat opiskelijat voivat syödä opiskelijahintaan (2,70 euroa) henkilöstöravintola Poukamassa. Ruokailemaan tulevilla opiskelijoilla tulee olla voimassa oleva opiskelijakortti mukanaan. Päivittäiseen ruokalistaan on erikseen merkitty ateriavaihtoehdot, jotka voi ostaa opiskelijahintaan.

Savuton sairaala

Sairaala Nova on savuton sairaala ja savuttomuus koskee myös hajautusjaksolla olevia opiskelijoita. Savuttomuus tukee potilaiden sekä henkilökunnan hyvinvointia ja lisää työturvallisuutta. Savuttomuus tarkoittaa sitä, että tupakkaa tai nuuskaa ei käytetä harjoittelupäivän eikä siihen kuuluvien kahvi- ja ruokataukojen aikana. Savuttomuus on osa ammattietiikkaa, jossa terveydenhuoltohenkilöstön antama esimerkki on tärkeä osa potilaiden vieroitusta. Nikotiinikorvaustuotteita voi käyttää harjoittelupäivän aikana.

Pysäköinti

Sairaala-alueella ei valitettavasti ole opiskelijoille maksutonta pysäköintitilaa. Sairaala-alueelta löytyy kaksi parkkihallia, joista P-Nova on tarkoitettu henkilöstölle ja P-Sairaala asiakkaille. Opiskelijoiden suositellaan käyttävän P-Novaa. Asiakaspysäköintialueita löytyy myös sairaalan edustalta ulkoa.

Mikäli suinkin mahdollista, niin käytä harjoittelusi aikana julkisia liikennevälineitä tai kulje jalkaisin tai pyörällä. Henkilökunnan käytettävissä on lukollinen pyörävarasto Nova 1-sisäänkäynnillä, johon pääsee henkilöstön avaimella. Myös ulkoa löytyy pyörätelineitä.

Saapumisohjeet Novaan löydät täältä.