Fimlab Laboratorio

Monipuoliset laboratoriopalvelut jokaisen arkeen

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin laboratoriopalvelut tuottaa Fimlab Laboratoriot Oy. Fimlab palvelee asiakkaitaan lähes 30 toimipisteessä Keski-Suomen alueella. Lyhin reitti Sairaala Novassa on Nova 2 -sisäänkäynnin kautta (katso Etusivu > Potilaalle ja läheiselle > Saapuminen > Kartat). Katso toimipisteet ja aukioloajat Fimlabin verkkosivuilta.

Näytteenottopalvelut

Keski-Suomen keskussairaalan laboratorio sijaitsee Sairaala Novan ensimmäisessä kerroksessa pääkäytävän varrella.  Laboratorio on auki arkisin ma-pe klo 8-15. 

Novassa on tarjolla kattavat näytteenottopalvelut. Toimipistekohtaiset palvelut voit tarkistaa Fimlabin verkkosivuilta valitsemasi toimipisteen kohdalta ”varaa aika” -painikkeella.

Näin valmistaudut näytteenottoon

Näytteenottoon valmistautuminen riippuu tutkimuksesta. Tarkista ohjeet Fimlabin sivuilta.

OmaLabra – tutkimuksiin ilman lääkärin lähetettä

Joidenkin oman terveyden seurantaan tarkoitettujen laboratoriotutkimusten teettäminen on mahdollista myös ilman lääkärin lähetettä. Lue lisää OmaLabra -palvelusta.

Ajanvarauksella, vuoronumerolla vai Nopsasti?

Asiointi ajanvarauksella

Fimlabin näytteenottolaboratorioissa asioidaan ensisijaisesti ajanvarauksella. Varaamalla ajan pääset jonottamatta laboratoriotutkimuksiimme. Ajanvaraus on aina pakollinen seuraaviin tutkimuksiin: sokerirasitus, gynekologiset näytteet, seksitautinäytteet ja sieninäytteet.

Varaa aikasi netissä tai puhelimitse 010 808 515 (arkisin ma-pe klo 7-18).

Voit perua aikasi joko sähköisesti vahvistusviestissä saamallasi varausavaimella tai soittamalla ajanvarausnumeroon 010 808 515 (arkisin ma-pe klo 7-18).

Asiointi vuoronumerolla

Keskussairaalan laboratoriossa Sairaala Novassa ja Jyväskylän näytteenottokeskuksessa Telefoonikujalla voit asioida halutessasi myös vuoronumerolla (verikokeet, EKG).

Voit asioida vuoronumerolla kaikissa toimipisteissä, jos hoitoyksikkösi on pyytänyt tutkimukset päivystyksenä tai haet tarvikkeita kotinäytteenottoa varten tai palautat kotona otettuja näytteitä.

Asiointi Nopsassa

Fimlabin Nopsa-pikapalvelu palvelee ilman ajanvarausta ja vuoronumeroa. Helppoa ja nopeaa! Lue lisää Nopsasta.

Keski-Suomessa Nopsa-pisteet palvelevat sekä keskussairaalan laboratoriossa Novassa että Näytteenottokeskuksessa Telefoonikujalla.

Laboratoriossa asioiminen

Ilmoittaudu aina saapuessasi laboratorioon. Automaateilla ilmoittaudutaan kaikkiin näytteenottopalveluihin sekä ajanvarausajalle että vuoronumeropalveluihin. Nopsa-pikapalveluun ei tarvitse ilmoittautua.

Ilmoittautuminen tapahtuu viivakoodillisella henkilökortilla (esim. Kela-kortti tai ajokortti) tai näppäilemällä henkilötunnus tai ajanvarausvahvistuksen mukana tullut varausavain automaatin kosketusnäytölle. Näytöltä näet varatun näytteenottoajan ja palvelunumeron, jolla hoitaja kutsuu sinut sisään.

Automaatti tulostaa tiedot kuitille. Isommissa toimipisteissämme palvelunumero näkyy lisäksi aulan sähköisillä näytöillä.

HUOM. Laboratorion omat ilmoittautumisautomaatit sijaitsevat laboratorion odotusaulassa. Huomioithan, että muilla Sairaala Novan ilmoittautumisautomaateilla ei voi ilmoittautua saapuneeksi laboratorioon.

Kysyttävää? Asiakasneuvontamme auttaa

Fimlabin asiakasneuvonta palvelee henkilöasiakkaita arkisin ma–pe klo 8–16 numerossa 03 311 74445. Asiakasneuvonta opastaa asiakkaita laboratoriopalveluita koskevissa kysymyksissä. Numerosta ei voi tehdä ajanvarauksia eikä tiedustella tutkimustuloksia.

Katso usein kysytyt kysymykset täältä.