Päivystysapu 116 117

Ota aina yhteys päivystysapuun 116 117 ennen hakeutumistasi päivystykseen.
Jos et saa yhteyttä Päivystysapuun, soita numeroon 014 269 2200.

Päivystysapu 116 117 on valtakunnallinen sosiaali- ja terveydenhuollon neuvonta- ja ohjauspalvelu. Palvelu on tarkoitettu kiireellisiin, ei- hätätilanteisiin erityisesti päivystysaikana. Maksuton numero palvelee ympäri vuorokauden. Jos päivystysapuun ei saa yhteyttä kohtuullisessa ajassa, voi kiireellisessä tilanteessa päivystykseen voi hakeutua suoraan.

Puhelimeen vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset, jotka tekevät puhelimitse arvion hoidon tarpeesta. Puhelimeen vastaava henkilö antaa itsehoito-ohjeita tai ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan. Päivystysapu voi myös ohjata sinut etälääkärille, jos vaivasi on mahdollista hoitaa etänä tai esimerkiksi hammaspäivystykseen.

Jos sinut ohjataan käymään päivystyksessä, suorittaa sairaanhoitaja uuden hoidon tarpeen arvion tulovaiheessa. Jos vaivasi ei tarvitse päivystyshoitoa, saat ohjeet itsehoitoon ja sinut ohjataan ottamaan yhteyttä oikeaan hoitopaikkaan.

Keski-Suomessa Päivystysavun tuottaa Keski-Suomen sairaanhoitopiiri. Puhelimeen vastaava ammattilainen voi kuitenkin olla muualla Suomessa.