Influenssarokotukset riskiryhmäläisille ovat käynnistyneet tai käynnistymässä ensi viikolla koko KSSHP:n alueella

Julkaistu 3.11.2022 klo 15.05

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin Koronarokotekoordinaatioryhmässä todettiin 3.11.2022, että influenssarokotukset riskiryhmäläisille ovat käynnistyneet tai käynnistyvät ensi viikolla koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Myös koronarokotukset jatkuvat samassa yhteydessä.

Osassa Keski-Suomea puhelimella varattavat rokoteajat ovat ruuhkauttaneet keskuksen. Kansalaisten pyydetään odottamaan takaisinsoittoa, mikäli sellainen palvelu terveyskeskuksessa on tai soittamaan rokoteajan muutaman päivän kuluttua uudelleen. Rokoteajat löytyvät oman kunnan/terveyskeskuksen nettisivuilta. Kokouksesta muistutetaan influenssarokoteaikoja tilaville, että rokotteita on riittävästi.

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Maksuttoman influenssarokotuksen saavat myös sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, joka osallistuu potilaiden ja asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon sekä vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri.

Lisätietoja ja kattavan listan maksuttomaan influenssarokotuksiin oikeutetuista löydät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta kohdasta Influenssa: Influenssarokote - THL

Terveyden ja hyvinvointilaitoksen sivuilla kerrotaan myös, että influenssarokote suojaa influenssalta ja sen jälkitaudeilta kuten korvatulehdukselta, keuhkoputkentulehdukselta, keuhkokuumeelta sekä sydäninfarktilta ja aivoverenkierron häiriöltä.