PÄIVÄKIRURGISEEN TOIMENPITEESEEN TULEVALLE

 

Ohjaussoitto

Mikäli sinulle on sovittu ohjaussoittoaika, niin olethan tällöin tavoitettavissa. Tavoitteenamme on soittaa sinulle sovittuna aikana.

Ohjaussoitto on välttämätön, jotta leikkaukseen liittyvät asiat tulevat huomioiduksi. Sairaanhoitaja kysyy terveydentilaasi liittyviä asioita, esim. pitkäaikaissairaudet ja käytössäsi olevat lääkkeet. Keskustelun pohjana käytetään aiemmin täyttämääsi terveydentilan esitietolomaketta. Puhelun aikana saat ohjeita leikkaukseen valmistautumisesta sekä sairaalaan saapumisesta

 

Valmistautuminen toimenpiteeseen

  • Mikäli kutsun mukana on laboratorio- tai muu tutkimuslähete, noudata niiden ohjeita.
  • Sinun tulee olla syömättä ja juomatta puolen yön, klo 24:00 jälkeen. Älä laita suuhusi edes pastilleja tai purukumia. Turvallisuutesi takia vatsan tulee olla tyhjä ennen nukutusta/puudutusta.
  • Sovitut aamulääkkeet voit ottaa pienen vesimäärän kanssa (=1 dl hanavettä).
  • Käy suihkussa joko leikkausta edeltävänä iltana tai leikkausaamuna ja vaihda puhtaat vaatteet.
  • Leikkausalueen ihon on oltava ehjä. Ihokarvoja et saa ajaa viikkoon ennen toimenpidettä.
  • Leikkausaamuna vältä kasvojen ehostusta ja hajusteiden käyttöä. Kynsilakka tulee poistaa.
  • Jätä kellot, korut, lävistykset ja arvoesineet kotiin. Sairaala ei vastaa kadonneista tavaroista tai rahasta.
  • Yskä, nuha tai muu äkillinen sairaus voi olla esteenä hoidolle. Jos sairastut juuri ennen toimenpidettä, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä arkipäivänä klo 7–9 numeroon 014 269 5959

 

Vaitiolovelvollisuus

Henkilökuntaamme sitoo vaitiolovelvollisuus ja toivomme myös sinun kunnioittavan tätä periaatetta toisten potilaiden kohdalla.

 

Tupakointi

Sairaalamme on savuton sairaala.

 

Toimenpiteestä kotiutuminen

Kotiudut Kotiutusyksiköstä toimenpidepäivänä lyhyen seuranta-ajan jälkeen. Suositeltavaa on, että sinulla on aikuinen henkilö seuranasi seuraavaan aamuun.

Toimenpiteen jälkeen autolla ajaminen on kielletty. Kotimatkaa varten sovi itsellesi saattaja, taksinkuljettaja käy. Kela myöntää matkakorvausta sairautesi/terveydentilasi edellyttämällä tavalla. Lasku päiväkirurgisesta toimenpiteestä tulee postitse kotiin.