KELIAKA PLEXUS HERMOJUURIBLOKADI TIETOKONETOMOGRAFIA

(TT)-OHJAUKSESSA

 

Esivalmistelut

  • Mikäli käytössäsi on verenohennuslääkitys, esim. Marevan-, Warfarin-, Clopidogrel-, Plavix-, Efient-, Eliquis-, Pradaxa-, Tiklyd-, Lixiana- tai Xarelto-lääkitys, on lääkitys keskeytettävä ennen toimenpidettä. Keskeytysohjeet on kysyttävä lähettävästä yksiköstä.
  • PVK- ja INR-arvot on kontrolloitava edeltävänä päivänä. INR-arvon on oltava alle 2, jotta toimenpide voidaan suorittaa.
  • Käytössä olevat lääkkeet voit ottaa normaalisti, paitsi verenohennuslääkitys lähettävän yksikön ohjeiden mukaisesti.
  • Ennen tutkimusta on oltava ravinnotta neljä (4) tuntia ennen tutkimusta. Vettä ja mehua voi juoda vähän.
  • Puuduteaineyliherkkyydestä tulee ilmoittaa kuvantamisyksikköön ennen toimenpidettä.
  • Ilmoittautuminen Sairaala Novan osastolla _________________________ määräaikana josta teidät ohjataan toimenpiteeseen kuvantamisyksiköön.

 

Yleistä

Toimenpiteen aikana tulee olla makuuasennossa vatsalla tai selällään tutkimuspöydällä. Ennen toimenpidettä annetaan kevyt esilääkitys ja kipulääkettä tarpeen mukaan. Toimenpiteessä lääkäri vie TT-ohjauksessa neulan lähelle kipua aiheuttavia hermoja ja ruiskuttaa kipua salpaavan lääkityksen. Toimenpide kestää noin 45 minuuttia.

Toimenpiteen jälkeen on oltava tarkkailussa osastolla seuraavaan aamuun asti. Tutkimustulokset saat hoitavalta lääkäriltä.

 

Muuta huomioitavaa

Ota yhteys lähettävään yksikköön mikäli annettu aika ei sovi tai mikäli on kysyttävää verenohennuslääkityksen keskeytyksen suhteen

Käyttämättä ja peruuttamatta jääneestä ajasta joudumme perimään erikseen määrätyn maksun.

 

Jos epäilet olevasi raskaana, ota yhteys lähettävään yksikköön. Tutkimuksen pyytänyt lääkäri harkitsee voidaanko tutkimus suorittaa.

Jos haluat kysyä jotain muuta tutkimukseen liittyvää, voit ottaa yhteyttä kuvantamisyksikköön puh. (014) 269 1148 klo 8.00 – 15.00.