Videovastaanotto ohje potilaalle (Life care potilastietojärjestelmä)

 

Etukäteisvalmistelut

 

Käytössäsi tulee olla nettiyhteys (käytä Chrome – selainta) ja laite, jossa on ka-mera, mikrofoni ja kaiutin tai kuulokkeet. Voit liittyä videovastaanottoon myös mobiililaitteella. Testaa etäyhteyden toimivuus liittymällä hyvissä ajoin etukäteen (esim. edellisenä päivänä) videoyhteyteen siinä ympäristössä ja sillä verkkoyh-teydellä, jossa aiot vastaanottoon osallistua. Testattuasi yhteyden toimivuuden sulje yhteys. Jos et saa yhteyttä toimimaan, ole yhteydessä hoitavaan tahoon.

 

Kirjautuminen videovastaanottoon, tapahtuu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Varmista, että nämä tunnistevälineet ovat saatavilla vastaanotolle kirjautuessasi. Mikäli vastaanotto toteutuu terveydenhuollon tiloissa, tulee sinulla olla mukana kyseiset tunnistautumisvälineet (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne).

 

Varmista, että laitteessasi on virtaa ja latauslaite on tarvittaessa käden ulottuvilla. Huolehdi, että ympäristö, jossa videovastaanottoon liityt, on rauhallinen ja turvaa yksityisyytesi vastaanoton aikana. Varmista, että verkkoa ei tarpeettomasti kuormiteta vastaanoton aikana esim. useat perheenjäsenet eivät käytä samaa verkkoyhteyttä yhtäaikaisesti vastaanottosi kanssa.

 

Mobiililaitetta (Android tai iOS puhelin tai tabletti) käytettäessä videokäynti ohjaa sinut lataamaan Lifecare video -sovelluksen. Voit myös ladata sovelluksen ennen videokäyntiin liittymistä App Storesta tai Google Play – kaupasta.

 

Liittyminen videovastaanottoon

 

Voit liittyä videovastaanottoon Hyvis.fi - sivustolta tai tekstiviestinä saamastasi internetosoitteesta.

Vaihtoehto 1.Liittyminen hyvis.fi - sivuston kautta

 

 

undefined

  Avaa nettiselaimessa www.hyvis.fi sivu ja valitse sieltä Keski-Suomi.

   Keski-Suomen sivulla mene Kirjaudu asiointipalveluun ja kirjaudu palveluun käyttäen verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta.

undefined

 

 undefined

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

 

undefined

 

 

 

 

 

 

 

 

 

undefined

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Kirjauduttuasi asiointipalveluun valitse avautuvalta etusivulta videovastaanottokohdasta siirry videovastaanottoon

         undefined
  

Saat ilmoituksen,olet tunnustautumassa palveluun Lifecare Terveyspalvelut paina jatka palveluun.

          undefined
  

Varmista, että avautuvan ikkunan vasemmassa yläkulmassa näkyy KSSHP. Klikkaa auki Ajanvaraukset.

undefined
  

Ajanvarauksien avautuessa valitse listasta se ajanvaraus, johon olet liittymässä videovastaanottona. Ajanvarauksen yhteydessä näet Testaa yhteys -  painikkeen. Testaa videoyhteyden toimivuutta tästä hyvissä ajoin ennen vastaanottoaikaasi.

undefined
undefined   
Liittyessäsi varsinaiseen videovastaanottoon paina Liity videovastaanottoon - painiketta. Pääset liittymään videovastaanottoon aikaisintaan 5 minuuttia ennen vastaanottoajan alkamista.

Mikäli sinulle on varattu videovastaanottoaika, johon osallistuu useita ammattilaisia, tämä voi näkyä useana ajanvarauksena samalle ajankohdalle. Liity silloin vastaanottoon ajanvarauksesta, joka näkyy videokäyntinä.

undefined

 

 Vaihtoehto 2. Liittyminen terveytesi portaalin kautta

 

undefined

 

 Jos olet saanut tekstiviestillä ohjeen videovastaanottoon liittymiseen voit liittyä vastaanottoon ksshp.terveytesi.fi - portaalin kautta. Kirjaudu portaaliin verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

undefined

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Paina Ajanvarukset - painiketta ja saat näkyviin sinulle varatut ajat

undefined

 Ajanvarauksien avautuessa valitse listasta se ajanvaraus, johon olet liittymässä videovastaanottona. Ajanvarauksen yhteydessä näet testaa yhteys - painikeen. Testaa videoyhteyden toimivuutta tästä hyvissä ajoin ennen vastaanottoaikaasi

undefined

 
Liittyessäsi varsinaiseen videovastaanottoon paina Liity videovastaanottoon - painiketta. Pääset liittymään videovastaanottoon aikaisintaan 5 minuuttia ennen vastaanottoajan alkamista.
Mikäli sinulle on varattu videovastaanottoaika, johon osallistuu useita ammattilaisia, tämä voi näkyä useana ajanvarauksena samalle ajankohdalle. Liity silloin vastaanottoon ajanvarauksesta, joka näkyy videokäyntinä

 

undefined

 

Videovastaanoton aikana

Videovastaanoton avautuessa näet ammattilaisen ja itsesi näyttöön tulevista ikkunoista.

     undefined

 
Vastaanoton aikana valitun ikkunan saa piilotettua ikkunan oikeassa yläkulmassa olevista kuvakkeista. ”Viiva” – kuvakkeesta kyseinen ikkuna häviää näkyvistä ja alas ilmestyy sinisellä pohjalla olevat kuvakkeet, josta kyseisen ikkunan saa palautettua näkyviin (kuva alla). (Samoin tapahtuu, jos suurentaa valitsemansa ikkunan ”ikkuna”- kuvakkeesta.)
   undefined

 undefined

 Vastaanoton aikana on mahdollista jakaa tietokoneelta työpöytänäkymää, jos sinun tarvitsee näyttää työntekijälle esim. tietokoneellesi tallennettua kyselylomaketta. Näyttöä pääset jakamaan ruutu kuvakkeesta (kuvassa punaisessa ympyrässä).

   undefined

 

Videovastaanotto ei aukea tai yhteys katkeaa

Ellet pääse kirjautumaan videovastaanotolle tai yhteys katkeaa vastaanoton aikana, yritä kirjautua uudelleen. Pidä puhelinlinja vapaana, ellei yhteyden muodostaminen onnistu, vastaanottaja soittaa sinulle.

 

Videovastaanoton päättäminen

 Videovastaanotonpäättyessä yhteys suljetaan X-kuvakkeesta. undefined Kuvake näkyy tehtäväpalkissa oikeassa reunassa silloin kun tehtäväpalkki on auki kokonaisuudessaan (kuva alla).

undefined

Lyhyemmässä tehtäväpalkissa kuvake löytyy kolmen viivan – kuvakkeesta napsauttamalla (kuva alla)

 undefined undefined 


Yhteyttä sulkiessa tulee ilmoitusikkuna, josta valitaan Yes ja yhteys katkeaa (kuva alla).

undefined

Vastaanoton päätyttyä kirjaudu vielä ulos portaalista sekä OmaHyviksestä jos olet liittynyt videovastaanottoon hyvis.fi – sivuston kautta.

    undefined