Yöpyminen potilashotellissa

Sairaala Novan potilailla on käytössään mahdollisuus yöpyä potilashotellissa. Potilashotellitoiminta toteutetaan yhteistyössä Scandic Laajavuoren ja Scandic Jyväskylä Cityn kanssa. Tarvittaessa myös läheinen voi yöpyä potilaan kanssa lisämaksusta.

Kuka voi yöpyä potilashotellissa?

Potilashotelli on sopiva majoitusvaihtoehto potilaalle, jonka ei tutkimuksen tai hoidon vuoksi tarvitse välttämättä yöpyä sairaalassa. Potilashotellia voidaan käyttää ennen suunniteltua hoitoa tai toimenpidettä tai sen jälkeen sekä tapauskohtaisesti hoitokeskuskäynnin tai sarjahoidon yhteydessä. Hoitava lääkäri päättää aina, voiko potilas yöpyä potilashotellissa vai edellyttääkö hänen terveydentilansa vuodeosastohoitoa.

Myös leikkauspotilaiden kohdalla hoitava lääkäri tekee päätöksen potilashotellin käytöstä. Tämän jälkeen sairaanhoitaja antaa potilaalle hoitoon ja potilashotellimajoitukseen liittyvän ohjeistuksen.

Miten potilashotelli toimii?

  • Potilas huolehtii itse varauksesta ja mahdollisesta potilashotellimajoituksen perumisesta valitulta palveluntarjoajalta.
  • Potilashotellimajoituksen aikana potilas ei ole sairaalaan sisäänkirjoitettuna, vaan potilas yöpyy potilashotellissa omalla vastuullaan.
  • Potilas huolehtii kotilääkityksestään potilashotellissa olonsa aikana.
  • Majoitukseen sisältyy joko ilta- tai aamupala sekä tavanomaiset hotellipalvelut.
  • Omaisella on mahdollisuus yöpyä samassa huoneessa lisämaksusta (20€/vrk). Lisämaksusta omainen vastaa itse.
  • Potilas huolehtii itse potilashotellin ja sairaalan välisten matkojen järjestämisestä ja matkakustannuksista.
  • Ennen hoitojakson alkamista mahdollisesti tarvittavat sairaalakäynnit (avohoito, osastohoito, leikkaukset) laskutetaan potilaalta normaalien asiakasmaksujen mukaisesti.