Sähköiset palvelut

Sairaala Novan potilaiden käytössä ovat seuraavat sähköiset palvelut:

Biopankkisuostumus  

Voit tehdä Biopankkisuostumuksen nyt helposti ja nopeasti verkossa.

Digihoitopolku

Digihoitopolku on mobiilisovellus, joka tukee hoitoasi. Digihoitopolulta saat tietoa sairaalakäyntiisi, toimenpiteeseen tai leikkaukseen valmistautumiseen sekä toipumiseen liittyen.

Lastenlääkäri-chat 

Lastenlääkäri-chat on tarkoitettu yleiseen ohjaukseen ja kysymykset voi esittää täysin nimettömänä. Chat on avoinna ympäri  vuorokauden.

eResepti eli sähköinen resepti

eResepti on sähköinen lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti. eReseptit tallennetaan valtakunnalliseen Kelan ylläpitämään Reseptikeskukseen.

Esitietolomakkeet

Kirurgian, naistentautien, silmätautien, korva-, nenä- ja kurkkutautien sekä hammas-, suu- ja leukakirurgian potilaiden on mahdollista täyttää esitietolomake sähköisesti. Tällä hetkellä on käytössä kaksi sähköistä palvelua. Potilas saa kirjeessä ohjeen, jonka kautta hän täyttää lomakkeen.

Etävastaanotot  ja LifeCare

Keski-Suomen sairaanhoitopiirillä on käytössään kaksi sujuvaa etävastaanottopalvelua.

eYhteydenottolomakkeet

Ortopedian poliklinikalle, kipupoliklinikalle, leikkausjonotiedusteluun ja yleissairauksien sosiaalityöntekijöihin voi ottaa yhteyttä sähköisellä lomakkeella. Yhteydenottolomakkeen täyttäminen vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Hyvis-portaali  (eAsiointi)

Hyvis.fi-portaalin kautta potilaat voivat kirjautua pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella Oma Hyvikseen. Kirjautumisen jälkeen potilaan on mahdollista täyttää erilaisia yhteydenotto- ja esitietolomakkeita sekä asioida sähköisesti terveydenhuollossa työskentelevien kanssa ns. salatun sähköpostin eli tietoturvallisen viestinvälityksen kautta.

Itseilmoittautuminen

Sairaala Novassa ilmoittaudut pääsääntöisesti sähköisesti. 

Laboratorion (Fimlab) sähköinen ajanvaraus

Osassa laboratorion näytteenottopisteitä on käytössä sähköinen ajanvarausjärjestelmä.

Omakanta ja potilastiedon arkisto

Omakanta on valtakunnallinen palvelu, johon terveydenhuollon toimiyksiköt tallentavat potilaiden hoitotietoja. Arkiston kautta potilastiedot ovat kansalaisen itsensä ja terveydenhuollon toimiyksiköiden käytettävissä.

OmaKS

OmaKS on keskisuomalaisia palveleva digitaalinen sosiaali- ja terveyskeskus. Palvelussa voit asioida sairaanhoitajan tai sosiaaliohjaajan kanssa videon välityksellä, jopa ilman ajanvarausta. Tarvittaessa sinut ohjataan lääkärille.

Omaolo.fi

Omaolo.fi on verkossa toimiva terveysportaali, jossa pystyt tekemään muun muassa oirearvioita ja saamaan ohjausta arvioiden perusteella.

Palaute

Saamamme palaute on meille arvokasta!

Reuma­poliklinikan toimintakyky­kysely

Voit täyttää Reumapolikliniikan toimintakyselyn nyt myös sähköisesti.