Kuulokeskus

Kuulokeskus vastaa kuulontutkimukseen ja kuntoutukseen liittyvistä palveluista. Kuulokeskus toimii lähetepoliklinikkana. Uusi potilas voi saada lähetteen kuulokeskukseen joko yksityissektorilta, omalääkäriltä, terveyskeskuksesta tai työterveysasemalta. Mikäli potilaalla on jo kuntoutussuhde kuulokeskukseen, uutta lähetettä ei tarvita, vaan potilas voi itse ottaa tarvittaessa yhteyttä kuulokeskukseen.

Terveyskylän kuulotalon nettisivulta löytyy paljon tietoa kuulontutkimuksesta, kuulosta, eri kuulovioista sekä niiden vaikutuksesta puheen kuulemiseen ja apuvälineistä.

Kuulokoje- ja sisäkorvaistutekäyttäjille tarkoitetun Kuulorata sovelluksen avulla voi harjoittella omaa kuuloa. Harjoitusten avulla pyritään tottutamaan kuulokojeiden käytöön, lisäämään niiden säännöllistä käyttöä sekä parantamaan niistä saatavaa hyötyä.

Ohjevideot kuulokojeen käytöstä ja huollosta löytyvät KSSHP:n videokanavalta: ohjevideot

Kojehuolto

Vialliset kuulokojeet voi tuoda huoltoon Sairaala Novaan. Palautuslaatikko sijaitsee vasemmalla Nova 1 sisäänkäynnistä tullessa Apuvälineet-kyltin läheisyydessä.

Kuulokoje toimitetaan huoltoon pakattuna rasiaan. Kojetta palautettaessa tulee täyttää palautuslaatikon luota löytyvä vikailmoituskaavake. Vikailmoituskaavakkeen voi tulostaa myös tämän linkin kautta. Kaavake suljetaan kojeen kanssa pussiin ja pudotetaan laatikkoon. Korjattu ja huolettu koje palaa postitse kotiin.

Kojeen voi myös edelleen postittaa osoitteeseen (EI POSTIENNAKKOA):
Nova apuvälinepalvelupiste / assistentti
Sairaala Nova
Hoitajantie 3
40620 Jyväskylä

Yhteystiedot

Kuulokeskus on avoinna
ma-pe 8-15

Soittoaika (takaisinsoittopalvelu)
ma-pe 8:30-14:30
puh. 014 269 1322

Jonotiedustelut
ma-pe 8:30-14:30
puh. 014 269 1822

Palveluaika
HUOM! Soittoaika on muuttunut, puhelulinjat ovat auki ma-pe klo 8.30-14.30.