Operatiiviset sairaansijat

Operatiivisilla vuodeosastoilla on 77 potilaspaikkaa. Potilaat tulevat sairaalaan sekä kutsuttuna että päivystyksellisesti.

Urologiset, thorax- eli rintaelinkirurgiset, verisuonikirurgiset, sekä plastiikkakirurgiset potilaat hoidetaan pääsääntöisesti 6. kerroksessa: D6 ja K6. Yleisimmät potilasryhmät ovat hyvänlaatuinen eturauhasen liikakasvu-, urologiset syöpä-, alaraajojen ja kaulavaltimon verenkiertohäiriö-, keuhkolohkojen poisto-, rintasyöpä-, krooniset haava- ja palovammapotilaat.

Aistinelinpotilaista vuodeosastohoitoa tarvitsevat potilaat eli korva-, nenä- ja kurkkutaudit, hammas-, suu- ja leukakirurgia, sekä silmätaudit hoidetaan pääsääntöisesti 6. kerroksessa: D6 ja K6. Gynekologiset kirurgiset potilaat hoidetaan pääsääntöisesti 6. kerroksessa: D6 ja K6

Ortopedisiä, traumakirurgisia, käsikirurgisia, neurokirurgisia, sekä selkäkirurgisia hoidetaan pääsääntöisesti 5. kerroksessa: C5 ja J5.


Ruoansulatuskanavan leikkaukseen tulevia potilaita (suolisto, haima, maksa ja mahalaukku) hoidetaan pääsääntöisesti 6. kerroksessa: E6 ja L6. Osastolla hoidetaan myös muita ruuansulatuselinten ongelmia esimerkiksi haimatulehdus, sappirakon tulehdus, ja muita osastohoitoa vaativia potilaita.

Yhteystiedot operatiivisille sairaansijoille

Sairaansijat D6 ja K6 (urologia, thorax- eli rintaelinkirurgia, verisuonikirurgia, plastiikkakirurgia, gynekologiset kirurgiset potilaat sekä aistinelinpotilaat) 
p. 014 269 1015 (24h)

Sairaansijat C5 ja J5 (ortopedia, traumakirurgia, käsikirurgia, neurokirurgia ja selkäkirurgia) 
p. 014 269 1036 (24h)

Sairaansijat E6, L6 (gastrokirurgia)
p. 014 269 1037 (24h)

Vierailut
Sairaalan yleinen vierailuaika on päivittäin klo 12-20. Osastolla vierailuaika on joustavasti sovittavissa läheisen ja potilaan tilanne huomioiden. Toivomme, että tiedustelette potilaan voinnista puhelimitse klo 12 jälkeen.
Vastuuhenkilöt
Osastonhoitajat Pauliina Tolvanen ja Taina Sneck