Päivystys

Keski-Suomen Sairaala Novan yhteispäivystyksessä hoidetaan kiireellistä hoitoa tarvitsevia yleislääketieteen ja eri erikoisalojen potilaita vuorokauden ympäri. Yksikössä on noin 75 000 päivystyskäyntiä vuodessa. Päivystyspoliklinikalla työskentelee 20 päivystysalueen omaa lääkäriä, joista suurin osa on akuuttilääketieteeseen erikoistuvia lääkäreitä, lisäksi päivystysvuoroja tekevät keskussairaalan erikoistuvat lääkärit ja sairaanhoitopiirin alueella työskentelevät yleislääkärit. Pääosa henkilökunnasta on sairaanhoitajia, lisäksi yksikössä työskentelee lähi- ja perushoitajia, lääkintävahtimestareita ja osastonsihteereitä. Potilasta hoitavaan moniammatilliseen työryhmään kuuluvat myös osastofarmaseutti, sosiaalityöntekijä, päihdehoitaja ja fysioterapeutti. Päivystyksen yhteydessä toimii myös Jyväskylän kaupungin ja KSSHP:n yhteinen kotisairaala.

Keski-Suomen Sairaala Novan yhteispäivystys on auki arkisin 16-08 sekä viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Soita Päivystysapu-numeroon 116 117 aina ennen yhteispäivystykseen hakeutumista. Muina aikoina potilaat ovat yhteydessä ensisijaisesti omaan terveysasemaan. Hätätilanteessa, kun potilas on hengenvaarassa, toimi nopeasti ja soita välittömästi hätänumeroon 112. Lisätietoa päivystykseen hakeutumisen syistä saa KSSHP:n sivulta www.sairaalanova.fi/paivystys

Päivystyksessä sairaanhoitajan tekemän hoidontarpeen ja kiireellisyyden arvioinnin (ensiarvio) perusteella potilaat ohjataan tarkoituksenmukaiseen hoitoryhmään, joita ovat nopea linja, konservatiivinen, operatiivinen ja lasten hoitoryhmä. Päivystyspoliklinikalla toimii myös sairaanhoitajan itsenäinen vastaanotto. Jos ensiarviohoitaja toteaa, että potilaalla ei ole kiireellisen hoidon tarvetta, hänelle annetaan hoito-ohjeet tai ohjataan hakeutumaan seuraavana arkipäivänä omalle terveysasemalle tai muuhun hoitopaikkaan.
Palveluaika
Vuorokauden ympäri